Hoe speel je mee met Eurojackpot loterij?

Het spel Eurojackpot in Nederland is eenvoudig om te spelen. De eerste trekking van de Eurojackpot vond plaats op 23 maart 2012. Je kan naast de winkels in Nederland ook via internet meespelen met deze Europese loterij. Je kan kiezen uit 3, 4 of 5 rijen om in mee te spelen. De minimale inleg is op internet € 4,99 hiervoor speel je mee met 1 rij en maak je kans op minimaal 17 miljoen euro. Bij 1 rij kun je kiezen uit 50 cijfers en twee extra bonusgetallen.

Promotie 2023: Koop nu 1 lot en ontvang er 1 gratis.
Voor 1 huishouden/ip-adres beschikbaar en op basis van beschikbarheid.

europese landen van de eurojackpot loterij
lottery tickets op tafel

Hoe ziet het prijzenschema en win kansen er uit in 2023?

Er zijn 12 prijscategorieën en er nog vele andere geweldige geldprijzen op je om te winnen. Prijsbedragen zijn niet vooraf bekend, maar worden bepaald op basis van het totale aantal verkochte loten in elke trekking uit alle deelnemende landen en het aantal winnaars in elke prijscategorie. De helft van de totale inzet in elke trekking wordt gebruikt voor prijzengeld. Het bedrag wordt op basis van vaste percentages verdeeld over de 12 categorieën en boosterfondsen. Na de trekking weten we het aantal winnende loten voor elke prijscategorie en hoeveel elk winnend lot heeft gewonnen.

Welke goede doelen ondersteunen ze?

De Eurojackpot ondersteunt ook diverse goede in Nederlands zoals bijvoorbeeld het NOC*NSF en andere maatschappelijke projecten. Lees hier meer over de goede doelen die ondersteunt worden door deze loterij.

Niet dromen maar doen – word onhollands rijk!

Niet dromen maar doen dat is nieuwe motto van de Eurojackpot. Deze loterij is deze campagne gestart met onderstaand reclame spotje.

Prijswinnaars 2023

In 2023 zijn er in Nederland ruim 479.000 personen in de prijzen gevallen. De tweede prijs is 1x gevallen in Nederland en de derde prijs op dit moment van schrijven vier keer.

  • In de zomer van 2023 om precies te zijn op 23 juni werd een jackpot van €120 miljoen gewonnen in Duitsland​​.
  • Op 4 augustus 2023 werd een jackpot van €117.242.300 gewonnen

Hoe verloopt een trekking van de Eurojackpot?

Speel nu online mee met de EuroJackpot. De Eurojackpot loterij kun je nu ook online spelen. Speel nu mee en koop online een lot voor de trekking van dinsdag of vrijdag a.s. Op 31 januari 2023 werd een jackpot van €107.469.000 eveneens in Duitsland gewonnen

Bekijk hier alle uitslagen van 2023 >

Veelgestelden vragen over de Nederlandse Eurojackpot

Is er een minimumleeftijd om deel te nemen aan Eurojackpot?

Alle leeftijdsgrenzen om deel te nemen aan de Eurojackpot zijn per land verschillend. U kunt het beste de lokale wetgeving op kansspelen gebruiken en doornemen voor het desbetreffende land om zeker van de regels te zijn. Speel je vanuit Nederland dan is de minimale leeftijd 18 jaar.

Welke landen organiseren de Eurojackpot?

17 landen doen er deelnemen aan deze Europese loterij. Dit zijn: Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Estland en Slovenië. Vanaf april 2012 ook Italië. Vanaf juli 2012 Spanja en op 1 februari 2013 de extra landen IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden. Op 10 oktober 2014 doen ook Hongarije en Tsjechie deelnemen aan de Europa loterij. Vanaf 2 oktober 2015 is ook Slowakije aangesloten.

Deze loterij is hiermee wel een stuk groter als de Euromillions, zij hebben namelijk maar 6 deelnemende landen.

Wat zijn de gelukkigste/ meest getrokken EuroJackpot-getallen?

Als het gaat om de gelukkigste EuroJackpot lotnummers moeten we kijken naar de nummers die het meest zijn getrokken. Dit zijn de getallen tot 2023: 49, 19, 35, 18 en 41.

Zoals u kunt zien zijn de getallen 49, 35 en 41 de gebruikelijke getallen die vaak gekozen worden als leeftijd of huisnummer. Het is om deze reden dat EuroJackpot loterij spelers altijd worden gewaarschuwd om ervoor te zorgen dat ze hun EuroJackpot lotnummers spreiden. Mocht je de jackpot winnen is de kans kleiner dat je deze dan moet delen.