Man uit Kampen wint 1,2 miljoen met Eurojackpot

In Kampen is afgelopen vrijdagavond een van hoofdprijzen van de Eurojackpot gevallen, zo meldt de loterijorganisatie vandaag. Op het winnende lot, gekocht bij Cigo Dijkman aan de Oudestraat, viel een prijs van ruim 1,2 miljoen euro. De gelukkige (anonieme) winnaar moet nog wel even 30,1 procent kansspelbelasting aftikken bij de Belastingdienst.


Het is de tweede keer dat daar een grote prijs valt. “In oktober 2010 viel hier 36 miljoen euro, maar dat moest worden gedeeld met meerdere winnaars. Toch nog zo’n 1,7 miljoen per persoon.”
De eigenaar van het winnende lot heeft zich gemeld zodat gecontroleerd kan worden of het geldig is en of de winnaar ouder is dan 18 jaar. Daarna wordt de prijs netto uitgekeerd.

Jackpot
De jackpot van 90 miljoen euro viel vrijdag niet. Wel wonnen twee Duitsers, twee Zweden en een Hongaar eveneens 1,2 miljoen euro.
Eurojackpot is een Europees gecoördineerd kansspel dat in 18 landen wordt gespeeld. Elke vrijdag is er een trekking. Dit jaar vielen twee grote prijzen in Nederland, respectievelijk in Nieuwegein en Amstelveen.

Plaats een reactie