Hoe speel je mee met Euromillions vanuit Nederland?

Het loterijspel Euro Millions is eenvoudig. Hierbij bestaat je spelcombinatie uit 5 nummers uit een reeks van 50, en 2 sterren uit een reeks van 11. Hoe vaker de door jou gekozen nummers en sterren bij de trekking uit de trommel komen, hoe groter je winst is. Voor een spelcombinatie van 3 rijen van 5 nummers en 2 sterren betaal je slechts € 5,50 per lot. Deze kun je vanuit Nederland en Belgie aanschaffen via onderstaande link.

Koop EuroMillions lot online

  • Goedkoop
  • Direct en snel af te ronden

Bestel 1 ticket & ontvang 2de gratis

€ 11- voor twee Euromillions loten

Euromillions officieel lot

Speel nu meet deze Euroloterij van Nederland. Hierbij heb je de mogelijkheid om je kans op winst te verhogen door met verschillende spelcombinaties te spelen. De hoofdprijs kan oplopen tot 250 miljoen Euro.

Wanneer vind de trekkingen van de Euromillions plaats in 2024?

De trekking van de Euro Millions loterij vinden plaats op dinsdag en vrijdag (inclusief de feestdagen). Er vinden dus twee EuroMillions-trekkingen per week plaats in Parijs (Frankrijk).

De trekkingen gebeuren altijd officieel onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder of notaris om te zorgen dat alles correct verloopt. Het is niet mogelijk dat er publiek komt kijken naar de trekkingen. Vanaf 23:00 zijn de winnaars bekend.

deelname euromillions ticket
alle deelnemende euromillions landen op een bord,

Stand Jackpot en volgende trekking 2024

De jackpot is minimaal 17 miljoen euro en kan oplopen tot en met 240 miljoen. Deze record jackpot is gevallen nog in oktober 2023 in Oostenrijk.

Hoe werkt het om mee te spelen vanuit Nederland

Stap 1: kies je Euromillions nummers

Je spelcombinatie bij Euro Millions bestaat uit twee delen: een rooster met jouw 5 nummers en een rooster met jouw 2 sterren. Daarbij kun je zelf je nummers kiezen of een willekeurige spelcombinatie laten bepalen door de computer (Quick Pick). Als je je nummers en sterren hebt gekozen, dan kruis je ze aan op een lotto formulier. Als je online of mobiel speelt, dan kun je de gekozen nummers aanklikken.

Stap 2: Speel eenmalig of meerdere trekkingen

Bij Euro Millions kun je spelen in een verkooppunt van de Belgische Nationale Loterij, maar ook online vanuit Nederland of op je mobiel. Er bestaan ook abonnementsformules, zodat je geen enkele trekking hoeft te missen.

Stap 3: bewaar je spelticket of emailbericht

Op het moment dat je spelcombinaties zijn geregistreerd en je inzetbedrag is betaald, dan krijg je een spelticket. Op dit ticket staan de spelcombinaties en de datums van de trekkingen waar je aan deel gaat nemen. Dit spelticket moet je goed bewaren. Dit heb je later nodig om je winst te innen.

Stap 4: wacht in spanning de Euromillions trekking af

Nu heb je een kans gewaagd en dan is het wachten tot de 5 nummers en 2 sterren van de winnende combinatie uit de trekkingstrommel rollen. Dit is een spannend moment.

Stap 5: bekijk de resultaten

  • Je kunt iedere dinsdag en vrijdag de Euro Millions-trekking volgen op Belgie één, rond 23 uur.
  • Bekijk de resultaten op internet op bijvoorbeeld www.euromillions.be of op Teletekst.

Stap 6: ontvang je loterij winst

U ontvangt een e-mail meldingen en soms ook winmeldingen per SMS als uw geluksgetallen vallen. Dit gebeurt na de EuroMillions loterij trekking! Prijzen groter dan 2.500 moeten worden opgehaald. Hiervoor krijg je instructies per mail.

Waarom online meespelen met Euromillions?

– Europa´s rijkste loterij
– Europese record jackpots tot aan 240 miljoen
– De jackpot start gegarandeerd op € 17 miljoen
– Veilig betalen met uw eigen bank in een beveiligde omgeving

De Euro Millions gaat per 24 september enkele wijzigingen doorvoeren om het spel plezier te vergroten. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

  1. De basis jackpot stijgt van 15 naar 17 miljoen euro.
  2. Er wordt een extra lotnummer een twaalfde ster toegevoegd aan het lot.
  3. De prijs van het lot gaat met 0,50 cent omhoog.
  4. De superdraw jackpot start straks niet met 100 miljoen aan prijzengeld maar met 130 miljoen. De jackpot wordt dus 130 miljoen euro met een super drawn trekking.
  5. De Superdraw vindt 2x per jaar plaats.
  6. Voor de Belgische spelers is er afgesproken dat zij minimaal 4x per jaar een miljoen euro als jackpot mogen vergeven. Dit is de minimale eis waar alle deelnemende landen mee instemde.

Hoe werkt Euromillions?

Kies 5 hoofdgetallen uit de getallenreeks van 1 tot 50 en de twee zogenaamde Lucky Stars tussen de 1 en 11. De Lucky Stars worden apart van de hoofdgetallen getrokken. Heb je alle 7 getallen goed, dan win je de jackpot. Stel dat niemand de jackpot wint, dan groeit deze groter.

Er zijn in totaal 13 prijsniveaus en de kleinste prijs vereist slechts 2 goede getallen. De loterij lijkt heel erg veel op haar Europese concurrent Eurojackpot. Deelnamen aan Euro Millions is erg makkelijk. Mocht je geen voorkeur hebben voor bepaalde getallen, dan kun je ook gewoon de quick pick gebruiken. De computer kiest in dat geval willekeurig een aantal nummers voor je!

Wanneer valt de jackpot gegarandeerd?

Het maximale jackpotbedrag (het zogenaamde “plafond” van de loterij)is momenteel vastgelegd op 190.000.000 euro. Wanneer dit bedrag bereikt is zal het de jackpot van Euromillions niet verder groeien. Het bedrag boven het plafond wordt dan toegewezen aan de winnaar(s) van rang 2. Wanneer er bij de volgende trekking geen winnaar in rang 1 is, dan zal de jackpot worden verdeeld onder de winnaars van rang 2.

Euromillions loten kopen als Nederlander

Nederlanders kunnen via deze website meedoen met buitenlandse loterijen als Euromillions. Dit gaat via een internationale boodschappenservice. Als je op ”speel nu” klikt word je automatisch doorverwezen naar een veilig en betrouwbaar verkooppunt. Je kunt de loten betalen met onder andere Ideal of een creditcard.

Hoeveel kost een Euromillions lot?

De prijs van het lot hangt af van het aantal trekkingen waaraan je mee wilt doen. Hierboven kun je zien hoeveel het kost om mee te doen als Nederlander.

Hoe oud moet je zijn om mee te spelen?

Je moet minstens 18 jaar zijn om Euromillions loten te kopen.

Wat zijn de winkansen?

De kans op het winnen van een prijs is 1 op 23! Wil jij vanuit Nederland ook kans maken, koop dan snel een lot voor de volgende trekking.