Populaire Spaanse loterijen

Spanjaarden prijzen hun loterijcultuur als de normaalste zaak van de wereld. Als je een gokkantoor in Spanje binnenloopt, zie je een breed scala aan loterijen om uit te kiezen zoals de Kerstloterij El Gordo, De Nacionaal La Primitiva Spain, Bono Loto of Spaanse Euromillions.

Koop hier een lot voor een Spanje loterij >

Welke Spaanse loterij past het beste bij mij?

De prijs en kleur van loten variëren aanzienlijk. Bovendien kunnen mensen tickets kopen vanaf $ 0,50 tot $ 200 euro per ticket. Veel mensen ontvangen ook aanbiedingen in hun cybermailbox die beweren dat ze gemakkelijk rijk kunnen worden. Sommige Spaanse loterijen hebben niet veel informatie om door te bladeren. Het is het beste om door te gaan en deze loterijen grondig te doorzoeken voordat u een winnaar kiest. Deze loterijen keren namelijk ook geldprijzen uit.

El Gordo Kerstloterij Spain

Oorspronkelijk genaamd “El Gordo” met Kerstmis, betekent deze Spaanse term “vet”.
Voor Kerstmis staan ​​​​veel Spanjaarden in de rij om kaartjes te kopen in een loterij genaamd El Gordo – letterlijk, de ‘Fat One’. Deze loterij is zo populair dat veel mensen wachten met het kopen van loten tot net voordat het nieuwe jaar begint. Als de loten zijn getrokken en iemand wint, stopt het hele land met kijken op televisie. Mensen wachten met de hoop dat ze het geluk zullen hebben om wat geld te winnen.

Koop een kerstlot voor de trekking van 22 december 2022 >

Spaanse tickets worden verkocht in tien afzonderlijke delen: decimo’s, die elk 20 euro kosten. Een vol ticket kost 200 euro. De meeste mensen kiezen er echter voor om geen volledig kaartje te kopen vanwege de hoge prijs. In plaats daarvan kopen ze liever samen loten en verdelen ze eventuele winsten. Sommige mensen geven de voorkeur aan de kleinere versie van El Gordo de la Primitiva, die elke zondag wordt getrokken voor kaartjes van 1,50 euro. Deze versie van El Gordo heeft kleinere prijzen en prijzen dan de traditionele tijdens de kerstperiode. In plaats van dat er nummers op tickets worden afgedrukt, kiezen mensen hun eigen zes nummers om zelf in te vullen met pennen of computers.

La Primitiva Spanje (wekelijkse lotto)

Elke week op donderdag of zaterdag houdt La Primitiva een loterij. Spelers kiezen zes nummers op één ticket voor 1,17 euro per dag of 2,35 euro als spelers beide dagen kiezen. Prijzen kunnen behoorlijk zijn, maar de naam van het spel – of de naam van de winkel, in dit geval – kan misleidend zijn. Dit jaar viert de Spaanse loterij Primitiva haar 25-jarig jubileum. Over het algemeen is het de populairste loterij van het land en de grootste jackpot kan oplopen tot 66 miljoen euro.

Lotería Nacional

De Spaanse Lotería Nacional wordt gerund door de overheid; eventuele winsten zijn belastingvrij. Bovendien is het winnen van de loterij vereist om het geld op Spaans grondgebied te houden in plaats van het naar een buitenlandse bank te verhuizen. Over geld dat u nog uit Spanje wilt halen, moet u belasting betalen. Dit omvat contant geld dat u gebruikt voor dure vakanties; het is bijvoorbeeld niet toegestaan ​​om onroerend goed in een ander land te kopen.

Net als bij de El Gordo-loterij wordt bij het spelen van de Lotería Nacional automatisch afgedrukt. Tickets kosten 10 decimo’s, die 20 euro per stuk kosten. Een vol kaartje kopen kost 200 euro. Je kunt zoveel kaartjes kopen als je wilt.

Bonoloto Spain

De Bonoloto is een 4-in-een Mexicaanse snoeptraktatie. Het is een zoetwaren gemaakt van pinda’s, honing en zout. Tickets voor de Bonoloto zijn te koop voor 59 cent per stuk. Er zijn zes trekkingsdagen gedurende de week; deelnemers kunnen zelf kiezen aan welke dag ze deelnemen. Voor 2,37 euro hebben deelnemers elke trekkingsdag een grotere kans om te winnen. Prijzen worden ingevuld via computer of pen. Mensen kiezen zelf de nummers en de jackpot stijgt elke keer dat er een trekking plaatsvindt. De prijzen van La Primitiva zijn dezelfde als die voor winsten, maar zijn verdeeld over meerdere trekkingsdagen. Volgens een onderzoek wordt de nummer 5 vaak gekozen als tickets minder kosten. Dit zorgt voor meer deelnemers met lagere ticketkosten wat resulteert in hogere winkansen.

Spanish ONCE lotto

In tegenstelling tot de meeste andere dagelijkse loterijen waar tickets worden verkocht in gokwinkels of online, wordt het ONCE-ticket elke dag op straat verkocht. Ze worden verkocht door speciaal aangewezen blinde en slechtziende verkopers die vaste kiosken op straat neerzetten. De tickets worden bijna uitsluitend bij deze kiosken gekocht, hoewel sommige tickets online kunnen worden gekocht. Momenteel kosten tickets voor de loterijen van maandag tot en met donderdag en zaterdag 1,50 euro, terwijl tickets voor de loterijen op vrijdag en zondag 2 euro kosten. Er wordt een toeslag in rekening gebracht als er een speciale grote prijs wordt weggegeven. Dit geldt voor elke eerste vrijdag en zondag van de maand – behalve de eerste – wanneer tickets 2,50 euro kosten.

De ONCE-loterijen worden uitsluitend georganiseerd om een ​​goed doel te steunen; dit maakt ze het bestuderen waard. Er zijn vijf loterijdagen met drie uitgiften in een reeks en drie dagen met kant-en-klare uitgiften. Elke dag heeft een probleem met hetzelfde laatste nummer – als het overeenkomt, is het aankoopbedrag slechts 2,50 euro. Voor prijzen tussen 300.000 euro en 1.300.000 euro moeten alle drie de nummers overeenkomen. Elk nummer dat niet overeenkomt, moet drie in de reeks zijn. Bij andere loterijen kunnen mensen kleinere winsten op specifieke locaties ophalen. De grote prijzen in deze loterij moeten echter worden opgehaald bij de Banco de España.