Eurodreams loterij de annuïteitsloterij van Europa

EuroDreams is een relatief nieuwe loterij die in november 2023 werd gelanceerd en beschikbaar is in acht Europese landen, waaronder Oostenrijk, België, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Portugal, Spanje en Zwitserland. Eurodreams is onderdeel van de Euromillions.

fictieve afbeelding van een euroloterij in de zaal van eurodreams vanuit Parijs

Wat maakt Eurodreams zo bijzonder?

Wat deze euro loterij uniek maakt, is de prijzenstructuur in lijfrentevorm, waarbij de jackpotwinnaar 30 jaar lang maandelijks € 20.000 ontvangt, in plaats van een enorme eenmalige prijs zoals bij veel andere loterijen. Wat EuroDreams uniek maakt, is dat prijzen in de eerste twee categorieën worden aangeboden als maandelijkse betaling over een aantal jaren, in plaats van als een eenmalige volledige jackpot betaling. Dit biedt de ontvangers een gegarandeerd inkomen en een financieel stabiele toekomst. Naast de jackpot zijn er nog vier andere prijscategorieën die kleinere prijzen aanbieden

De Nederlandse staatsloterij geeft ook weleens deze prijs weg. Zo kun je dan 20 jaar lang 10.000 euro per maand winnen ipv eenmalig een grote geldprijs.

Speluitleg Eurodreams

Om mee te doen, selecteer je 6 hoofdgetallen tussen 1 en 40, plus een droomnummer tussen 1 en 5. De trekkingen worden twee keer per week gehouden op maandag en donderdag om ongeveer 21.00 uur lokale tijd in Parijs.

Wat kost een lot?

De kosten voor deelname bedragen € 2,50 in een store en 2,99 online.

Nieuwe trend lijfrenteloterijen in 2024

De lancering van EuroDreams markeert de komst van lijfrenteloterijen in Europa, een concept dat al vele jaren in andere delen van de wereld beschikbaar is en momenteel steeds populairder wordt in Europa.